Terbiyeli Haşlama

'Damak Keyfi' forumunda Berfin tarafından 19 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

  1. [​IMG]



    Malzemeler :
    500 gr. kemikli et
    500 gr. patetes
    2 havuç
    arpacık soğan
    tuz
    sıvıyağ

    Terbiyesi için:
    1 limon suyu
    1 yumurta sarısı
    1 tatlı k. un
    sıvıyağ
    tuz
    su

    Hazırlanışı :
    500 gr.kemikli eti tencereye alın.Üzerine su ilave edip etin köpükleri çıkana kadar kaynatın.Daha sonra tenceredeki suyu dökün ve etleri yıkayın.Daha sonra tencereye tekrar su ilave edin.Suyun için etleri ilave edip pişirmeye başlayın.2 adet havucu kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine havuçları ilave edip havuçları soteleyin.Havuçların üzerine limon kabuğu rendesi ekleyin.Tencerede kaynayan etlerin üzerine bütün patatesleri ilave edin.Üzerine arpacık soğanaları ve sotelenmiş havuçları ilave edin.Terbiyesi için bir karıştırma kabına 1 adet limon suyunu sıkın.Limonu üzerine 1 yumurta sarısı ilave edin.Üzerine 1 tatlı kaşığı un,tuz ve su ilave edip karıştırın.Terbiyeyi tencereye ilave edin.Terbiyeli haşlamayı pişirmeye devam edin.Servis tabağına yemeği alın ve üzerine ince kıyılmış olan maydonoz ilave edip servis edin.

    Afiyet olsun

     
  2. Çok güzel gözüküyorlar acıktımmmmmmmmmm:f106:
     
  3. Üşütüp hasta olduğumda hemen haşlama yerim. Çok iyi gelir bana. Üstelik harika da görünüyor. Besin değeride bol bol. Eline sağlık canım. Hastalanınca sana gelecem. :f106:
     
  4. çok severim :f63:
     
  5. İmmm ellerine sağlık Berfin
    Paylaşım için teşekkürler.
     
  6. ellerine sağlık BERFİN:f40:
     
Yükleniyor...
- Terbiyeli Haşlama Forum Tarih
Terbiyeli Tike Kebabı Tarifi Resimli Damak Keyfi 20 Aralık 2011
Terbiyeli Ekşili Köfte Tarifi Resimli Damak Keyfi 19 Aralık 2011
Terbiyeli İşkembe Çorbasi Tarifi Damak Keyfi 3 Aralık 2011
Yumurta Ve Limon Terbiyeli Çorbası Tarifi Resimli Damak Keyfi 29 Haziran 2011