Tepside Erikli Kek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 13 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Tepside Erikli Kek Tarifi Resimli



    Tepside Erikli Kek İçin Malzemeler

    -1 yumurta sarısı
    -400 gram un
    -1.5 mürdüm eriği
    -30 gram galeta unu
    -1 çay kaşığı tarçın
    -30 gram taze maya
    -bir su bardağı süt
    -250 gram un
    -10 gram esmer şeker
    -kek hamuru için: 175 gram esmer şeker
    -245 gram tereyağı

    [​IMG]

    Tepside Erikli Kek Hazırlanışı

    Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın. Hamuru üstü kapalı olarak ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Kek hamuru için: 75 gram esmer şekerle 125 gram soğuk tereyağını karıştırın.

    Önce yumurta sarısı, sonra 200 gram unu katıp yoğurun. Hamuru streç folyoya sarın ve 50 dakika buzdolabında bekletin. Kekin üzerine serpeceğiniz kırıntılar için bir tencerede 100 gram tereyağını hafif kahverengileşinceye kadar kızdırıp ateşten alın.

    Kalan şekeri katıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Şeker sertleşmeye başlayınca tarçın, bur tutam tuz ve kalan unu karıştırıp elle yoğurarak kırıntı hamurunu hazırlayın. Eriklere alttan ve üstten çapraz çentik atın. Yalnızca bir tarafını boydan boya kesin ve çekirdekleri çıkartın.

    Mayalı hamurla kek hamurunu hareli bir görünüm alıncaya kadar karıştırın. Bir fırın tepsisine kalan tereyağını sürün ve üstüne galeta unu serpin. Hamuru bastırarak düzleştirdikten sonra tepsi büyüklüğünde açın ve tepsinin üstüne yerleştirin. Erikleri hamurun üstüne uçları yukarı gelecek şekilde yoğun olarak yerleştirin.

    Hazırladığınız kırıntı hamurunu parçalayarak eriklerin üzerine eşit oranda dağıtın. 180 derecede ısıtlmış fırında 45-55 dakika pişirin. Erikli keki fırından alın ve pasta ızgarasının üstüne soğumaya bırakın.

    Dilimlere bölüp yanında çırpılmış kremayla servis yapın. Mürdüm eriği yerine kuru erik de kullanabilirsiniz.