Tepsi Böreği Patatesli

'Damak Keyfi' forumunda Bella tarafından 6 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Patatesli Tepsi Böreği Resimli,


    Patatesli Tepsi Böreği


    Malzemeler:
    * 4 yufka
    * 2 patates
    * 100 gr kaşar peynir
    * süt
    * 2 kaşık yoğurt
    * 1 yumurta
    * tereyağ – zeytinyağ
    * tuz – karabiber

    [​IMG]

    Yapılışı:
    Patatesi haşlayın. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çukur bir kaba alın. Sıcakken üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağ, süt ve rendelenmiş olan kaşar peyniri ekleyin. Bu karışımı bir güzel ezin. Başka bir kasede yoğurt, süt ve zeytinyağı çırpın. Tepsiye yaydığınız yufkaların aralarına bu yoğurt karışımını dökün. İç malzemeyi tam ortaya gelecek şekilde ayarlayın. Hazırladığınız böreğin üzerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 220 derecede 40 dakika kadar pişirin. Hanımlar patates kuru olduğundan yağı biraz fazla koymakta yarar var. Afiyet olsun…