Tepsi Böreği Ispanaklı

'Damak Keyfi' forumunda Aysell tarafından 7 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Ispanaklı Tepsi Böreği Nasıl Yapılır

    Resimli Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı

    Ispanaklı Tepsi Böreği için gerekli olan malzemeler

    4 Adet yufka
    1 Su bardağı süt
    5 Adet yumurta
    4 Çorba kaşığı margarin
    200 gr ıspanak
    2 Çorba kaşığı sıvıyağ
    1 Adet soğan
    Tuz, karabiber

    [​IMG]

    Ispanaklı Tepsi Böreği Yapılışı

    Süt, yumurta ve eritilmiş margarini karıştırın. Ispanakları yıkayıp, temizleyin. Tuzlu suda haşlayın. Sularını sıkarak doğrayın. Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvıyağı alın. Küçük küçük doğranmış soğanı koyup pembeleştirin. Ispanağı da ekleyin. Tuz, karabiber serpiştirip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı serin ve üzerine sütlü karışımı sürün. Yufkaların yarısına gelene dek bu işlemi uygulayın. Yarısına geldiğinizde hazırladığınız ıspanaklı harcı yufkanın her yerine eşit oranda gelecek şekilde yayın. Tekrar yufka serin. Tüm yufkalar bittiğinde üstüne sütlü karışımdan sürün. 170 dereceli fırında yarım saat pişirin.
    Ardından servis yapın. Afiyet olsun