Tepsi Böreği Hamuru Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 8 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Börek Hamuru Nasıl Yapılır

    Tepsi Böreği Hamurunun Yapılışı

    Tepsi Böreği Hamuru Malzemeleri:
    500 gr un
    2 adet yumurta
    1/2 yemek kaşığı tuz
    1 su bardağı su
    300 gr tereyağı veya margarin


    [​IMG]

    Tepsi Böreği Hamuru Yapılışı: Un elenir. Ortası açılır. Tuz, yumurta konur. Su ilâve edilip ortada karıştırılır. Yavaş yavaş yandan alınarak macun hâline getirilir. Gerekiyorsa suyun arta kalanı da konularak yoğrulur. 15-20 dakika dinlendirilir. Diğer tarafta yağ eritilir, devamlı karıştırılarak soğutulur. Hafif donma durumuna gelince bırakılır.
    Dinlendirilen hamur her tarafı aynı kalınlıkta, 7-8 cm çapında silindir şekline getirilir. 6-7 eşit parçaya kesilip, kesilen yanlar alta ve üste getirilerek düzeltilir. Her bir parça 25-30 cm çapında muntazam yuvarlaklara açılır. Hazırlanan yağ aralarına taksim edilir. Üst üste konulur. En üstteki yağlanmaz, üzeri örtülerek soğuk bir yerde dinlendirilir. Tekrar açılarak gerekli yerde kullanılır.


    alıntı