Tencerenin dibinin tutmaması için ne yapılır

'Merak Ettiklerimiz' forumunda Demet tarafından 15 Nisan 2014 tarihinde açılan konu

  1. Demet

    Demet Editör


    Yemeği ocağa koyduktan sonra biraz başından ayrılırsınız geri döndüğünüzde karşılaştığınız koku ile hayatınız kararır :) Özenerek yaptığınız yemeğinizin dibi tutmuştur. İşte bu sıkıntıyı yaşamayan ev hanımı yoktur sanırım.

    Televizyon izlemeye dalarız, kapıda komşu lafa tutar, bir telefon gelir herşey unutulur ve dibi tutan yemeğin kokusuyla aklınız başınıza gelir. Bu duruma dur demenin kesin bir yolu yoktur ancak yapılacak küçük önlemler vardır.

    Öncelikle yemeğinizi erken saatte pişirmeye başlayın ki kısık ateşte uzun sürede pişsin yemeğiniz böylece dibi tutmaz ve lezzeti mükemmel olur. Eğer fazla vaktim yok çalışan bir bayanım diyorsanız o zaman yapmanız gereken işlem yemeğiniz iyice kaynadıktan sonra kapağını kapatın. Bu normal tencereler için de düdüklü tencere içinde geçerlidir.

    Tencerenin dibinin tutmaması için yemek yaparken kaynamaya başlamadan kapağını kapatmayın. Kaynamadan kapağını kapatırsanız malzeme dibe çöker ve yapışır.