Tencere Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 9 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tencere Böreği
    [​IMG]

    Malzemeler
    4 adet yufka
    4 adet yumurta
    1 büyük paket margarin (250 gr.)
    250 gr. beyaz peynir (Bir büyük paket margarin kadar.)
    250 gr. kaşar peyniri
    1 su bardağı süt
    Yarım demet maydanoz, dereotu
    1 kahve kaşığı karabiber
    1 kahve kaşığı kırmızı biber

    Hazırlanışı


    1- Dibi yuvarlak 30- 35 cm. çapında bir tencere yağlanır. Yufkanın bir tanesi kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirilir.

    2- Kalan 3 yufka iyice didiklenir.

    3- Beyaz peynir, kaşar peynir rendelenir. Kırmızı ve karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu karıştırılır.
    4- Yufka ve peynir karışımı kat kat tencereye yerleştirilir.

    5- Yumurta, erimiş yağ ve süt çarpılır. Yufkanın üzerine gezdirerek dökülür. (1 fincan kadar üzeri için ayrılır.)

    6- Sarkan yufkalar tencerenin içine toplanır. Ayrılan karışım sürülüp orta hararetli fırında pişirilir. (İçinin iyi pişmesi için uzun süre pişirmeye dikkat etmelidir.)

    7- Servis tabağına ters çevrilip, dilimlenir.
     



  2. Cevap: Tencere Böreği

    Değişik bir börek tarifi..:f20: üzeri de kızarır mı acaba ve içinin çiğ kalmasından şüpheliyim.
     



  3. Cevap: Tencere Böreği

    Fırın ayarını düşük ayar yapıyoruz ve şüphelerimiz ortadan kalkıyor :f196::)
     



  4. Cevap: Tencere Böreği

    İyi okumamışım tarifi :oops: tencere de ocakta pişecek sandım,fırını yeni gördüm:)