Tel Kadayıf Dolması Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 20 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Kadayıf Dolması Tatlısı nasıl yapılır




    Tel Kadayıf Dolması Tatlısı yapılışı

    Kadayıf Dolması Tatlısı Malzemeler:

    275 gram, tel kadayıf
    1 çay fincanı, ceviz içi
    bulamaç için:
    2 tane yumurta
    yarım çay b.süt su karışımı
    kızartmak için:
    sıvıyağ

    Kadayıf Dolması Tatlısı şerbeti için:
    3 çay fincanı, su
    3 çay fincanı, toz şeker

    [​IMG]


    Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi:
    Öncelikle şerbetini hazırlayalım, tencereye su ve şekeri alalım. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte kaynatalım, indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ilave edelim ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
    Biz bu arada kadayıftan, bir parça koparalım, elimizin içine alalım ve hafif didikleyip ceviz içi koyalım yarıya gelene kadar saralım, dolma sarar gibi kenarlarını içe alıp sarma işini bitirelim. Sardığımız kadayıf dolmamalır ne çok gevşek nede sıkı olmamlı. Yumurtayı bir kaba kıralım, içine su-süt karışımını ilave edelim ve çırpalım. Sardığımız kadayıf dolmalarını bu karışıma bulayalım kızgın yağda kızartalım (nar gibi olmalı) kızaran kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atalım. Birkaç dakika şerbette tutalım, servis tabağına alalım, ılık yenilmesi gereken bir tatlı. Afiyet olsun.