Taze Soğan Yahnisi

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 19 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu


  1. Taze Soğan Yahnisi


    [​IMG]


    Malzemeler


    1 kg. kuşbaşı kuzu eti
    100 gr. margarin
    1 kg. taze soğan
    1 çorba kaşığı salça
    Nane, tuz
    Terbiye için:
    2 yumurta sarısı
    1/2 su bardağı yoğurt


    Yemeğin Tarifi


    Eti yıkayıp tencereye koyun. Suyunu çekene kadar pişirip, pembeleşene
    kadar kavurun.
    Doğranmış taze soğanı ve margarini ilave edip 3 - 4 dakika daha kavurun.

    Salça ve naneyi ekleyin. Kavurmaya 2 - 3 dakika daha devam edin.
    3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
    Yemeği ocaktan indirdikten sonra biraz bekletin. Yumurta sarısı ve yoğurdu
    birlikte çırpı. Yavaş vavas karıştırarak vemeğe ilave edin.

    Afiyet Olsun.