Taze Meyve Jölesi

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. 125 gr kayısı
    100 gr kiraz
    125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
    100 gr çilek
    50 gr fruktoz
    1 limonun kabuğu (rende)
    0,5 tarçın çubuğu
    350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
    30 gr nişasta
    Biraz nane (süs için)
    2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

    Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
    Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
    Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
    1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur.
    Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.