Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır

Konusu 'Salatalar Mezeler' forumundadır ve Wish tarafından 6 Ekim 2010 başlatılmıştır.

  1. Wish Üye

    Fasulye Turşusu


    [​IMG]

    Malzemeler

    * Yarım kilo taze fasulye
    * Yarım kilo tatlı sivri biber
    * 2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan)
    * 4 diş sarımsak
    * 1 yemek kaşığı sirke
    * 2 yemek kaşığı tuz
    * Buzlu su
    * Normal Su
    * Kaynar su

    Hazırlanışı


    1. Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz.
    2. Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz.
    3. Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz.
    4. Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz.
    5. 10 dakika bekletiyoruz.
    6. Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz.
    7. Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz.
    8. Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz.
    9. Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz.
    10. Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz.
    11. Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
    12. Sirkeyi kavanoza döküyoruz.
    13. Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz.
    14. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz.
    Son düzenleyen: Moderatör: 22 Aralık 2012
  2. Rüya_65

    Rüya_65 Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Cevap: Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır

    paylaşımınız için teşekkürler..
    ama çok tarif denedim lezetini saglayamadım..turşu aslında turşu yapanların işi..