Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 6 Ekim 2010 tarihinde açılan konu

  1. Fasulye Turşusu


    [​IMG]

    Malzemeler

    * Yarım kilo taze fasulye
    * Yarım kilo tatlı sivri biber
    * 2-3 adet Arnavut biberi (kırmızı, küçük ve acı olanlardan)
    * 4 diş sarımsak
    * 1 yemek kaşığı sirke
    * 2 yemek kaşığı tuz
    * Buzlu su
    * Normal Su
    * Kaynar su

    Hazırlanışı

    1. Tencereyi kaynar suyla dolduruyoruz.
    2. Taze fasulyeleri kaynar suya alıp rengi değişene kadar yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz.
    3. Büyük bir kabı buzlu suyla dolduruyoruz.
    4. Haşlanan fasulyeleri süzüp buzlu suyun içine koyuyoruz.
    5. 10 dakika bekletiyoruz.
    6. Bu arada sivribiberleri yıkıyoruz.
    7. Sarımsakların kabuklarını soyuyoruz.
    8. Buzlu suyun içinde beklemiş fasulyeleri süzüyoruz.
    9. Orta büyüklükte kavanoza bir sıra taze fasulye bir sıra biber diziyoruz.
    10. Tuz serpiyoruz ve bir diş sarımsak koyuyoruz.
    11. Biber ve fasulyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.
    12. Sirkeyi kavanoza döküyoruz.
    13. Üzerini kaplayacak kadar suyu kavanoza döküyoruz.
    14. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp karanlık bir yerde 10 gün bekletiyoruz.
     
    En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 22 Aralık 2012
  2. Cevap: Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır

    paylaşımınız için teşekkürler..
    ama çok tarif denedim lezetini saglayamadım..turşu aslında turşu yapanların işi..
     
Yükleniyor...
- Taze Fasulye Turşusu Forum Tarih
Taze Fasulye Çorbası Nasıl Yapılır? Kadınca 19 Mayıs 2016
Taze Fasulye Çorbası Tarifi Resimli Damak Keyfi 13 Temmuz 2012
Etli Taze Fasulye Tarifi resimli Damak Keyfi 11 Temmuz 2012
Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi Resimli Damak Keyfi 25 Ocak 2012