Taze Fasulye Kavurması

Konusu 'Et ve Sebze Yemekleri' forumundadır ve Destina tarafından 19 Haziran 2009 başlatılmıştır.

  1. Destina Üye

    Yazın en güzel sebzelerinden biri olan taze fasulyeyi farklı bir yöntemle pişirmek isteyenler ve yeni lezzetler denemek isteyenler için taze fasulye kavurması tarifi.

    [​IMG]

    Malzemeler

    Yarım kilo taze fasulye
    1 Adet orta boy soğan
    Yarım Çay bardağı sıvı yağ
    3 Adet yumurta
    Tuz
    Karabiber
    Pul biber

    Yapılışı

    Taze fasulyeleri temizleyip yıkadıktan sonra ortada ikiye bölüp suda haşlayın.
    Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tencerede kavurun.
    Tuz ve baharatlarla birlikte, haşlayıp suyunu süzdüğünüz fasulyeleri tencere ilave edip kavurun.
    Üç adet yumurtayı küçük bir kasede çırpıp fasulyelerin üzerine dökün.
    Hızlı hızlı karıştırarak kavurmaya devam edin.
    1-2 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocakta alın.
    Sıcak servis yapın.
  2. Bloom

    Bloom Üye

    Katılım:
    17 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.729
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    48
    Cevap: Taze Fasulye Kavurması

    Çok güzel gözüküyor tesekkürler :f40:
  3. Blue

    Blue Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.638
    Beğenileri:
    67
    Ödül Puanları:
    48
    Cevap: Taze Fasulye Kavurması

    Bu yemeği çok fazla bilen olmaz.Ama çok lezzetli bir yemektir :f40:
    Destina oldumu şimdi annemin yemekleri geldi aklıma :(
  4. RouGe

    RouGe Üye

    Katılım:
    16 Haziran 2009
    Mesajlar:
    489
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    Cevap: Taze Fasulye Kavurması

    Bunu yumurtasız yapıyordum ya da turşusunu kavuruyordum (karadeniz usulü). Yumurtalı da denemekte yarar var :) Aklımdan çıkmıştı bu yemek hatırlattığın için sağol Destina.