Tavuklu tas kebabı

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 13 Eylül 2008 tarihinde açılan konu


  1. Tavuklu tas kebabı

    [​IMG]

    Malzemeler

    • 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
    • 2 çorba kaşığı soya sosu
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    • 2 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 sivribiber
    • 2 çorba kaşığı un
    • 1 çay bardağı soyulmuş badem
    • 2 su bardağı tavuk suyu
    • 4 domates
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
    Süsleme için:
    • 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

    Hazırlanışı

    * Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.

    * Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.

    * Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.