Tavuklu Saksı Böreği Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda ZORBEY tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tavuklu Saksı Böreği Nasıl Yapılır
    Tavuklu Saksı Böreği Yapılışı
    Resimli Tavuklu Saksı Böreği tarifi
    Tavuklu Saksı Böreği Resimli Tarif

    [​IMG]

    Tavuklu Saksı Böreği İçin Kullanılan Malzemeler :

    3 adet yufka
    1 adet tavuk göğsü
    36 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı limon suyu
    1 adet soğan
    1 tutam tuz
    1 tutam karabiber
    5 kaşık mayonez
    1 yarım su bardağı konserve bezelye
    4 kaşık konserve mısır
    1 yarım demet dereotu
    200 gr brokoli
    1 tatlı kaşığı çörekotu

    Tavuklu Saksı Böreği Tarifi :

    Tavuk göğsünü tencereye alalım. Üzerine 3 diş sarımsağı, limon suyunu, ayıklayıp 4′e bölünmüş soğanı, tuzu ve üzerini hafifçe aşacak kadar sıcak suyu ilave edip haşlayalım. Piştikten sonra tavuk göğsünü tencereden alıp eti kemiklerinden ayıralım ve küçük küçük doğrayalım. Üzerine tuz ve karabiber serpelim. Haşlanmış havucu,brokoliyi iri iri doğrayalım. Havuçları, mayonezi, konserve bezelyeyi ve mısırı, kıyılmış dereotunu aynı kapta birşeltirelim. Tavuk etlerini ekleyip malzememizi harmanlayalım. Yufkayı temiz bir zemin üzerine serelim. Büyük servis tabağını yufkanın üzerine ters koyup kenarlarını bıçakla çizerek 4 yuvarlak parça çıkartalım. İkinci yufkayı serip servis tabağından biraz küçük olan yemek tabağı yardımı ile aynı şekilde 4 yuvarlak keselim. Üçüncü yufkayı da serip yemek tabağından küçük olan büyükçe bir kase yardımı ile gene 4 yuvarlak parçanın orta kısmına fırça ile sıvıyağ sürelim.Aralarına çörek otu serpelim. İkinci orta büyüklükteki parçayı üzerine koyup sadece orta kısmını yağlayalım. Son küçük yuvarlak parçayı da ortasına yerleştirelim. 3 yufkayı birlikte küçük bir güveç kabına oturtup yufkaların kenarlarına volanlı bir görünüm alması için kıvrımlı şekiller verelim. Kenar kısımlarına da fırça ile hafifçe sıvıyağ sürelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayalım. Yufkalı dört küçük güveç kabını ısıtılmış 200 derece fırına koyalım. Yufkaların kenarları hafifçe renk alıp kıtırlaşana kadar pişirelim. Kapları fırından alıp soğutalım. Yufkaları güveç kaplarından çıkaralım. İçlerine tavuklu harcı doldurarak servis yapalım.