Tavuklu Pilav

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 4 Nisan 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]

    Tavuklu Pilav

    Malzemeler:

    1 Adet tavuk göğsü ve 3 adet baget but

    1 Adet sogan

    2 bardak pirinç

    3 kaşık domates ve 3 kaşık biber salçası

    tuz, karabiber, pul biber

    Tavuk suyu, normal su



    Yapılışı:

    Tavuk göğsü ve butlarını üzerini geçecek kadar su ile pişirin. Sonra etleri kemiklerden ayırıp küçük parçalar haline getirin..

    Pirinci yıkayıp, suyunu süzüp bir borcama yayın.. Pirinçlerin üzerini tavuk parçaları ile kaplayın..

    Soganı küçük kareler halinde dograyıp bir tavada az yagda pembeleştirip içine salçaları, baharatları ve tuzu ekleyip az kavurun..

    İçine 1,5 bardak normal soguk suyu ekleyin, karıştırıp tavukların üzerine bu karışımı dökün..

    3 bardak ılık tavuk suyunu da ilave edip, üzerine biraz daha pul biber serpiştirin..

    Fırının orta bölümünde pirincler pişene ve aynı pilav gibi suyunu çekene dek pişirin.

    Fırının üst bölmesinde; tavuk parçalarını kızartın


    { Ben yakıyorum siz dilediginiz kadar kızartın} :f106:

    Yanında turşu ve ayran süper olur
    :f196:
     



  2. sabah sabah kahvaltı yapmadan pilavmı yesem :f106:

    paylaşım için teşekkürler öylesine:f118:
     



  3. ıımmm mis gibi görünüyor ellerinize sağlık öylesinem teşekkürler tavuğu yakalayabilirsem:f66:
    bende deniym ne dersiniz :f106: :f106:
     



  4. Belinaycımmm sen tavuğu yakalarmısın bilemem ama senin imzadaki kuşlar baya sakin görünüyo ben onlardan yapmayı düşünüyorum bu pilavı :f106:

    Öylesinem harika görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim ama soğansız olarık :f106: :f106:
     



  5. emeğine sağlık ÖYLESİNE:f118: yarının menüsüde hazır:f106:
     



  6. Çok yaşa Lider abi bak bu konuda haklısın biz iyisimi imzaya bikaç diş sarımsak ve soğan koyalım dokunamaz o zaman:f30:
    Elleirinize sağlık Öylesinem tavuklu pilavı bu şekilde pişirmemiştim ilk fırsatta deneyeceğim:f40: