Tavuklu-Nohutlu Bamya

'Damak Keyfi' forumunda Oylesine tarafından 18 Ağustos 2008 tarihinde açılan konu


  1. Tavuklu-Nohutlu Bamya


    [​IMG]


    Malzemeler


    250 gr Kuşbaşı Tavuk Eti
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Adet Soğan
    2 Adet Domates
    2 Su Bardağı Su
    500 gr Bamya
    1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
    1 Çorba Kaşığı Haşlanmış Bulgur
    1 ÇorbaKaşığı Nane
    1/2 Limon
    Tuz


    Yemeğin Tarifi


    İlk olarak 250 gr kuşbaşı tavuk etini derin bir tencereye alın. 1 adet soğanı
    yemeklik, küçük küçük doğrayıp, kuşbaşı doğranmış tavuk etiyle karıştırın.
    2 çorba kaşığı margarini de tencereye ekleyip eritin.

    2 adet domatesi küp küp doğrayın. Tüm malzemeyi birkaç dakika çevirerek
    karıştırın. Harca 2 su bardağı suyu ve tuzu ilave edin. 5 dakika kaynatın.
    1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 çorba kaşığı haşlanmış bulguru harca
    ilave edin.

    Hepsini 10 dakika daha pişirin. 10 dakika sonra tencereyi ateşten alın.
    1 çorba kaşığı nane ve yarım limonu ekleyip servis yapın.