Tavuklu Kirma Böreği

'Damak Keyfi' forumunda Alya tarafından 29 Kasım 2008 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    2 Adet Yufka
    4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
    200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
    1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
    Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
    Kişniş
    1 Su Bardağı Süt
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
    2 Diş Sarmısak
    100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri


    Yemeğin Tarifi
    Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım.Tuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım.
    Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım.İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim.Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim.İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelim.Yine sıvı yağ serpelim.Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.
    Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralım.Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım.İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim.
    Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim.Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim.Fırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım.
     



  2. valla sen butun borekleri tanıtacan herkeze tursularıda tanıttt
    kardesimm
     



  3. emeğine sağlık