Tavuklu Kadayıf Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tavuklu Kadayıf Böreği
    Resimli Tavuklu Kadayıf Böreği
    Tavuklu Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır,
    Tavuklu Kadayıf Böreğinin yapılışı Tarifi

    [​IMG]

    Malzemeler :
    (6 Kişilik)
    1/2 kg tel kadayıf
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 diş sarmısak
    1 adet tavuk göğsü
    2 domates
    2 sivribiber
    10 tane konserve mantar
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay kaşığı köri
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı tavuk suyu
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Bir tencerede yağı eritin. tel kadayıfla iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın.

    Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve ince kıyılmış sarmısağı da ekleyerek soteleyin. Doğranmış tavuk etlerini, küp küp doğranmış domatesi, sivri biberi, tuzu, karabiberi de ekleyin ve soteleyin. kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alın.