Tavuklu Gül Börek

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 4 Eylül 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tavuklu Gül Börek

    [​IMG]


    Malzemeler:

    4 adet yufka,

    1 adet tavuk göğsü,

    1 tatlı kaşığı tuz.

    Üzeri İçin:

    1 yumurta sarısı,

    2 yemek kaşığı susam.

    Sosu İçin:

    1,5 su bardağı tavuk suyu,

    1 su bardağı süt,

    1 adet yumurta,
    5 yemek kaşığı sıvıyağ,

    2 yemek kaşığı un,

    Tuz, karabiber,

    1 çay bardağı su,

    125 gr. margarin.

    Hazırlanışı:

    Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın. Ayıklayıp didikleyin. Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin. Tavukları, karabiberi katın. Yumurtayı ilave edip karıştırın. Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın. Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin. 200°C’lik fırında kızartın.
     



  2. Cevap: Tavuklu Gül Börek

    Seni forumun güzide aşçıbaşısı ilan ediyorum Blue..Bu ne yaa sayende 200 kilo olacağız...:D:D
     



  3. Cevap: Tavuklu Gül Börek

    Yaa ben bu konuya niye girdim kii iftara daha 9 saat varkenn:f1: Ben bu konuya iftardan sonra bir daha bakayım Bluem:)
     



  4. Cevap: Tavuklu Gül Börek

    ay çok güzel görünüyor
     



  5. Cevap: Tavuklu Gül Börek

    Çok güzel görünüyo bi denesem mi :) :f40:
     



  6. Cevap: Tavuklu Gül Börek

    harıka gorunuyor bır gun ıftaara ısteyecem annemden :d