Tavuklu Fırın Makarna

'Damak Keyfi' forumunda karakız tarafından 28 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler
    1/2 Paket Fırın Makarnası
    1 Parça Kemikli Tavuk Göğsü
    1 Paket Kremalı Mantar Çorbası
    3 Yemek Kaşığı Tereyağı
    l Çay Bardağı Rende Kaşar
    1 Su Bardağı Süt
    1 Su Bardağı Tavuk Suyu
    1 Yumurta
    Tuz Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Tavuğu haşladıktan sonra ayıklayın ve etlerini didikleyin.
    Kremalı Mantar Çorbasını bir tencereye dökün. Üzerine süt tavuk suyu ve tereyağı ilave ederek pişirin. Koyulaşınca tavuk parçalarını çırpılmış yumurtayı kaşar rendesinin yarısını tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. İçine süzülmüş makarnaları da ilave edip iyice harmanlayın.
    Hazırladığınız karışımı tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dökün. Üzerine kalan rende kaşarı serpin. Isıtılmış firında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
    Alıntıdır...