Tavuklu Börek

'Damak Keyfi' forumunda Destina tarafından 19 Nisan 2010 tarihinde açılan konu


  1. Tavuklu Börek Tarifi
    [​IMG]
    Tavuklu Börek

    Milföy hamuru ile kolay hazırlanabilen ve sofralarınıza özenle sunabileceğiniz tavuklu börek tarifi için malzemeler;

    6 adet milföy hamuru
    1 parça tavuk göğsü
    2 adet tatlı kırmızı biber
    Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz içi
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 adet yumurta sarısı
    Damak tadınıza göre tuz, karabiber, kekik
    Çörek otu

    Yapılışı

    Tavuk göğsünü ve tatlı kırmızı biberleri küçük parçalar halinde doğrayın.
    Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağı alıp kızdırın.
    Kırmızı biberleri tavaya ekleyip 5 dakika kavurun.
    Üzerine tavuk etlerini ilave edip suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
    Tavayı ocaktan indirmeden hemen önce tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın.
    Pişen harcı ocaktan indirip soğuması için bekletin.
    Milföy hamurlarını üçgen olacak şekilde ortadan iki bölün.
    Her bir üçgenin ortasına 1 yemek kaşığı tavuklu harç koyup kapatın.
    Börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin.
    Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    Sıcak servis yapın.