Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 21 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu


  1. Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi


    Resimli Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası

    Malzemeler

    Tavuk But veya Göğüs Eti
    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    2 Yemek Kaşığı Arpa Şehriye
    1 Yemek Kaşığı Un
    1 Yemek Kaşığı Maydanoz
    1/2 Çay Kaşığı Karabiber
    1 Su Bardağı Soğuk Su
    5 Su Bardağı Kaynar Tavuk Suyu
    1 Tatlı Kaşığı Tuz

    [​IMG]

    Yapılışı

    Tavuk but veya göğüs iri parçalara ayrılacak, yıkanacak ve süzülecek. Uygun bir tencere içerisine alınacak, üzerini iki parmak geçesi su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ettikten sonra, yüksek ısıda tencere kaynatılacak. Tencere kapağı aralıklı kapatılacak, ocak ısısı düşük konuma alınacak ve etler 25 dakika haşlanacak. Haşlanan etler doğranacak veya elle küçük parçalara ayrılacak. Haşlama suyu çorba için kullanılacak.Üzerine kıyılmış maydonoz serpin...