Tavuk Yahni Kırklareli

'Damak Keyfi' forumunda Blue tarafından 8 Ekim 2010 tarihinde açılan konu


  1. Tavuk Yahni Kırklareli
    Kırklarleli Tavuk Yahni
    Tavuk Yahni Tarifi
    Tavuk Yahni Yapılışı
    Kırlareli Yöresel Yemekleri



    [​IMG]

    Malzemeler

    125 kilogram tavuk
    2-3 adet domates
    2-3 adet yeşil biber
    4-5 diş sarımsak
    2 adet orta boy soğan
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    1 su bardağı sıcak su
    Yeteri kadar karabiber ve tuz

    Hazırlanışı
    Tavukları 6 eşit parçaya bölün. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Yeşil biberlerin tohumlarını ve saplarını temizleyip, ince ince doğrayın. Soğanları piyazlık doğrayın. Parçalara ayırdığınız tavuğun derisini çıkarın. Yağsız tavada kızartın. Ayrı bir kaba alın. Soğan ve diş sarımsakları yağsız tavada soteleyin. Biberleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Son olarak domatesleri ve domates salçasını da ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Tavukları yayvan bir tencereye dizin, üzerine soğanlı harcı koyun, tuz, karabiberi ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip tavuklar pişinceye kadar ateşte tutun. Tencereyi indirince malzeme ile tavukları karıştırıp sıcak olarak servise sunun.

     



  2. Cevap: Tavuk Yahni Kırklareli

    Blue sen en iyisi tavuk suyuna çorba yap :)))
     



  3. Cevap: Tavuk Yahni Kırklareli

    Evet çok iyi olur haklısın.Şöyle bol limonlu bir hasta çorbasına benim de ihtiyacım.Malum Konya'ya Sibirya soğukları geç kalmıştı geldi.:f196:Ben de grip sezonunu açtım böylelikle...:)
     



  4. Cevap: Tavuk Yahni Kırklareli

    Imhhh. Mutfaktan kokular geliyo. Öyle saatide yaklaştı :f40: Bugün karnımı forumun mutfağında doyurayım en iyisi ;)