Tavuk kızartma nasıl yapılır hazırlanır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 18 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. resimli tavuk kızartma
    tavuk kızartma nasıl yapılır

    Malzemeler.
    TAVUK KIZARTMA(4 kişilik)


    * 1 tane orta boy tavuk

    * Tuz ve biraz karabiber



    Tavuk Kızartması
    [​IMG]


    Kızarma Tari
    fi:

    1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz. Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun.
    2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın. Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır.
    3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir. İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır.