Tavuk göğsü nasıl yapılır resimli

'Damak Keyfi' forumunda ANANE tarafından 17 Aralık 2010 tarihinde açılan konu


  1. tavuk göğsü nasıl yapılır


    *2 yemek kaşıgı nişasta

    * 1 Su bardağı toz şeker

    * 3 yemek kaşıgı un

    * 1 adet damla sakız

    * 1 litre süt

    * 150-200 gram margarin (tereyağı)

    * Tarçın (İsteğe bağlı)

    [​IMG]


    Tavuk Göğsü Tarifi:

    1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
    2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
    3 – Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
    Not:kıvamını cok koyu sevenler un veya nışastayı bır kaşık fazla koyabılırler..