tavuk ciğer pate tarifi hazırlanışı

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Ekim 2008 tarihinde açılan konu


  1. tavuk ciğer pate Malzemeleri
    1 kg tavuk ciğeri
    100 gr çiğ krema
    1 çorba kaşığı konyak
    1 su bardağı tavuk suyu
    1 çorba kaşığı tereyağ
    1 çay kaşığı limon suyu
    1 adet bir küçük soğan
    1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
    tuz, karabiber

    tavuk ciğer pate tarifi Yapılışı
    Tavuk ciğerlerine soğan, tuz ve karabiberi katıp, bir tencereye koyun, üstlerini örtecek kadar suyla on beş dakika haşlayıp, süzün. Soğuduktan sonra, mikserle tüm malzemelerle birlikte kanştırın, tavuk suyu, kıvamını bulana kadar azar azar ilave edin ve buzdolabında dinlendirin.Tavuk ciğerinin hazmı, kaz ciğerinden daha kolaydır. Ancak ciğer haşlandıktan sonra süzülerek elde edilen suyu kullanmamak gerekir.