Tavşan Tas Kebabı Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda ZeuS tarafından 30 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tavşan Tas Kebabı ,
    Tavşan Tas Kebabı nasıl yapılır,
    Tavşan Tas Kebabının Tarifi


    [​IMG]

    Malzemeler
    • 1 ada tavşanı
    • 1 çorba kaşığı margarin yağı
    • 100 gram arpacık soğanı
    • 2 bardak et suyu, 1 defne yaprağı
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • birkaç yaprak adaçayı, tuz, karabiber ve kekik



    Tavşan Tas Kebabı yapılışı


    Tavşanın derisi yüzüldükten içi temizlendikten sonra başı ve ayakları kesilip atılır. Tavşanın geri kalan kısmı küçük parçalara doğranır. Bu parçalar, içinde margarin yağı, zeytinyağı, defne ve adaçayı yaprağı bulunan bir tencereye konur ve kuvvetli bir ateşte karıştırılarak kavrulur. Tavşan eti iyice kızarınca üzerine sıcak et suyu da katılır ve tencerenin kapağı örtülerek orta ısılı ateşte yarım saat pişirilir. Yarım saatin sonunda tencereye kabukları soyulmuş tüm arpacık soğanları atılır. Ateşin ısısı biraz daha azaltılır ve soğanlar iyice pişinceye kadar tencere ateşte tutulur. Soğanlar pişince yemek servis tabağına boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır.