Tavşan A La Mutard Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 29 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. tavşan a la mutard tarifi
    tavşan a la mutard tarifi resimli


    Tavşan A La Mutard tarifi:

    1 adet ehli tavşan yavrusu
    1 çorba kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı toz hardal
    1 tatlı kaşığı kekik
    karabiber
    4 çorba kaşığı rafine yağı
    1/2 su bardağı rafine yağı
    2 çorba kaşığı tereyağı


    [​IMG]

    Yapılışı:

    Hardalı, tuz, biber ve kekiği bir kaba koyup karıştırınız
    Tavşanı dört çorba kaşığı rafine yağı ile yağlayıp, içine ve dışına yukarıda tuzlu hardallı karışımı serpip ovunuz.
    Tavşanın gireceği büyüklükte bir tepsiye tavşanı koyup üzerine rafine yağını dökünüz.
    Hızlı ateşli fırında zaman zaman içindeki yağından alıp üzerine dökerek yarım saat kırk dakika kızartıp bir servis tabağına çıkarınız.
    Tereyağını kızartıp üzerine dökünüz.
    Yanında ayrı olarak kızarmış patatesle servis ediniz.

    Afiyet olsun...