Tatlilar

'Damak Keyfi' forumunda Ezlem tarafından 24 Mayıs 2008 tarihinde açılan konu


  1. TATLILAR
    [​IMG]
    Tezpişti
    Malzemeler:

    3 su bardağı un
    500 ml ılık süt
    50 gr. tereyağı
    100 gr iri dövülmüş ceviz
    1 adet çırpılmış yumurta

    Şerbeti:
    600 gr toz şeker
    3,5 su bardağı su

    Yapılışı:

    Una ılık sütü karıştırarak katın. Pütürlü kalmaması için gerekirse süzün.
    Tereyağını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirip soğutun. Hamura ceviz ve yumurtayı katıp yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak şerbetten 150 ml. ayırın, kalanı sıcak hamurun üzerinde gezdirin. Tatlı ılıınca ve şerbetini çekince ayırdığınız şerbeti tatlın üzerinde gezdirin, en az 1 saat dinlendirip servis yapın.

    Şerbeti:

    Şekere su katıp eritin. Orta hararetli ateşte kaynama noktasına geldikten sonra 10 dk. daha pişirin ve sıcak tutun.

    [​IMG]
    Gül Baklava

    Malzemeler:

    1 çay bardağı sıvıyağ,
    2 çorba kaşığı yoğurt,
    1 adet yumurtanın sarısı,
    1 çay kaşığı karbonat,
    1 su bardağı nişasta,
    125 gram tereyağı,
    alabildiğince un,
    dövülmüş ceviz.
    Şurubu için:
    3 su bardağı tozşeker,
    3 su bardağı su,
    yarım limonun suyu

    yapılışı:

    Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın. Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.
    Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın.
    Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.
     



  2. ilahii ezlemmm gecenin bu saatinde yapılırmı bu bana canım çekti ne olcak şimdiiiiii mecburen yapip göndereceksin bana:f30:
     



  3. Aha Deniz ablaya yaptığından ayır biraz, birde bana yapmak zorunda kalma sonra :)
     



  4. Sabah sabah bu ne ya aç karınla tatlı yiyecegim. emeğine sağlık ezlem:f40:
     



  5. Emeğine sağlık Ezlem :)Yaz geldi neden millete kötülük yapıyorsun sen
    Herkes diyette, diyetleri bozduruyorsun:)
    Paylaşım için teşekkürler.
     



  6. :f30: :f30: valla tam tatlı yeme saatim hepside harika ya bir tabakta bende alayım kalırsa düşünmeyin devam ederim tatlıları yemeye :f106:

    paylaşımına teşekkürler ezlem
     



  7. hımmmmmmmmmm yafff yapmayın bu kötülükleri banaaa insan birde peçete koyar kenera demiiii;) :

    Gözümü alamadımm tatlılardannnn:f106: :f106:

    Ellerine sağlık Ezlemmm:f40:
     



  8. elzemmm hepside cok güzel görünüyolar şekerparede olsa tam olcaktı