Tatlı pasta ve kurabiye yapımında kullanılan tuzsuz peynir nedir

'Ders çalışıyorum' forumunda Misafir tarafından 3 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tatlı pasta ve kurabiye yapımında kullanılan tuzsuz peynir nedir
     



  2. Cevap: Tatlı pasta ve kurabiye yapımında kullanılan tuzsuz peynir nedir

    permesan = spagetti ve lazanya uzerine serpilen italyan peyniri

    Mihallıççık peyniri = Uzun ve büyük kalıplar hâlinde hazırlanan, çok tuzlu ve gözenekli sert bir tür peynir.

    mozeralla peyniri = Orta yağlı olmasına rağmen doymuş yağ oranı yüksek.Sofralarda ve pizzalarda kullanılır

    lor peyniri : Tuzsuz ve pastalarda kullanılan peynirdir.

    Peynirli Tatlı,kek ve kurabiyelerde genellikle lor yada labne peyniri kullanılır
     



  3. Cevap: Tatlı pasta ve kurabiye yapımında kullanılan tuzsuz peynir nedir

    Lor, peynir yapıldıktan sonra süzülen mayalı sütün (peynirler, genellikle süt hayvandan sağıldıktan sonra ılıkken mayalanıp yapılıyor) kaynatılmasıyla ortaya çıkan kesilmiş süt parçaları.
    Keklerde, tatlılarda, pastalarda rahatlıkla kullanılır.