Tatlı Börek Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Elfida tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tatlı Börek nasıl yapılır
    Resimli Tatlı Börek tarifi

    Malzemeler
    4 su bardağı un
    2.5 çay bardağı sıvıyağ
    1 kahve fincanı tozşeker
    1 kahve fincanı nişasta
    2 yumurta
    100 gr tereyağı
    2 çay bardağı süt
    Yarım su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı tuz
    200 gr kaymak
    Şurup için
    5 su bardağı tozşeker
    3 su bardağı su
    1 çorba kaşığı limon suyu
    Üzeri için
    1 çay bardağı ince
    çekilmiş antepfıstığı

    [​IMG]


    Yemeğin Tarifi
    Lezzet’in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Unu eleyin. 2 çay bardağı sıvıyağ, tozşeker, yoğurt, 2 yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. 15 bezeye ayırın ve avuç büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpiştirerek tüm yufkalar bitene kadar üçer yufkayı üst üste dizin. Üçlü yufka gruplarını önce merdane sonra oklavayla büyüklüğü kadar açın. Tereyağını eritin ve ılınmaya bırakın. Yarım kahve fincanı sıvıyağı eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Yufkaları yağlanmış baklava tepsisine aralarına yağ karışımından sürerek serin. Kalan yağı üzerine sürün. Kare şeklinde dilimleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50-55 dakika pişirin. Şurup malzemesini kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatıp ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti sıcak baklavanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra aralarına kaymağı paylaştırın. Antepfıstığı serpiştirip servis yapın. Kaymaklı tatlı börek