Tatil diyeti

'Sağlıklı Beslenme ve Diyet' forumunda Alya tarafından 19 Aralık 2008 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Tatil Diyeti

    Genel kurallar:
    * Her gün iki litre, yani 12 bardak su içilecek.

    * Sabah aç karnına ve gece yatarken mutlaka 2'şer bardak su içilecek. Su yemek arasında değil, ancak yemeklerden bir saat sonra içilecek.

    * Peynirin, yağın her türü yasak.

    * Suyun dışındaki tüm içecekler yasak. Soda ve diyet kolalar dahil.

    * Kahvenin tüm çeşitleri yasak.

    * Yenmesine izin verilen sebzeler karnıbahar, patlıcan, kabak ve taze fasulye. Patlıcanın sadece közlemesine izin var. Havuç, patates asla yok.

    * Tuz, şeker kesinlikle yok. Karabiber istenirse kullanılabiliyor.

    * Konserve yiyecekler, sucuk, pastırma da kesinlikle yok.

    * Her gün için sadece kahvaltıda bir dilim diyet kepek ekmeği yenebilir.

    * Süt yasak, diyet yoğurt limitli.

    Sabah:


    Bir dilim diyet kepek ekmeği, teflon tavada yağsız olarak çevrilmiş bir avuç taze mantar, bir adet domates, bir adet salatalık (Haftada iki gün katı yumurta yenebilir).

    11.00'de bir adet salatalık.

    Öğle:


    Bir dilim haşlanmış beyaz tavuk eti veya balık. Üzerine sadece limon sıkılmış bol kıvırcık salata. Bir adet domates, bir adet salatalık.

    16.00'da bir adet ekşi elma (Haftada iki gün elma yerine kivi yenebilir).

    Akşam:


    Üzerine iki kaşık diyet yoğurt konmuş bir avuç haşlanmış sebze (Öğle yemeğinde balık ya da et yenmişse akşamları sebze yenecek. Böylece sebze-et dönüşümü uygulanacak). Bir avuç haşlanmış taze karides.

    22.00'de bir adet ekşi elma.