Tatar Böreği Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 7 Temmuz 2011 tarihinde açılan konu



  1. Tatar Böreği Tarifi Resimli
    Resimli Tatar Böreği Tarifi
    Tatar Böreği Tarifi
    Malzemeler
    [​IMG]
    5 su bardağı un
    1 paket kuru maya
    1 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çorba kaşığı tozşeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    100 gram eritilmiş tereyağı
    Alabildiği kadar ılık su

    İç harcı için:

    300 gram kıyma
    3 adet kuru soğan
    1 çay bardağı pirinç
    Tuz
    Karabiber
    Sıvıyağ
    1 adet yumurta

    Tatar Böreği yemek tarifi

    Tatar böreğinin hamuru için, ilk olarak karıştırma kabına un alınır tuzu ve şekeri eklenerek karıştırılır. Daha 1 paket kuru maya alınarak suyu az az ilave edilerek karıştırılır. 1 çay bardağı sıvıyağ eklenerek hamuru yoğrulur.

    Diğer taraftan iç malzemesi için; tavaya sıvıyağ alınır üzerine doğranmış soğanlar alınarak sotelenir. 300 gram kıyma ve daha önceden haşlanmış pirinç eklenir. Tuzu ve karabiberi ayarlanır. Hazır olan hamur 2 bezeye ayrılır.

    Hamurlar tepsi büyüklüğünde açılır. Birinci hamur yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine hazırlanan harç yayılır. İkinci hamur açılarak üzerine kapatılır. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı hamurun üzerine sürülür.

    Yumurta çırpılarak üzerine sürülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.