Tas kebabı nasıl pişirilir tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Misafir tarafından 28 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tas kebabı tarifi

    Tas Kebabı Malzemeler:

    ½ su bardağı sıvı yağ
    4 – 5 adet defne yaprağı
    4 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 tutam toz et bulyon
    1 tutam kekik
    3 çorba kaşığı un
    Su
    1 tutam tuz
    1 baş soyulmuş soğan
    500 gr. kuşbaşı dana bonfile

    [IMGALT=http://resim.forumdas.net/upl/uploads/forumdasnettaskebabitar-2830.jpg]forumdasnettaskebabitar-2830[/IMGALT]


    Tas Kebabı Hazırlanışı:
    Bir tencerede yağı kızdırın, içine defne yapraklarını, ince ince doğradığınız sarımsakları, domates salçasını atarak kavurun. Toz et bulyon, kekik atarak karıştırın. Unu ekleyin. Su ve tuzu ekleyip karıştırın. Bir baş soyulmuş soğanı ekleyip karıştırmaya devam edin. Eti ekleyin ve karıştırın ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 20 dakika piştikten sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.