Tarte Aux Abricots Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Merve tarafından 19 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Tarte Aux Abricots Tarifi Resimli

    Tarte Aux Abricots Tarifi


    Tarte Aux Abricots Malzemeleri:

    tart hamuru için
    150 gr. un
    75 gr. tereyagı
    2 yumurta sarısı
    1 çorba kasıgı toz seker
    1 tutam tuz

    üstü için
    1/2 kg. taze kayısı (20 adet) veya 1 kg. kayısı konservesi
    6 çorba kasıgı toz seker
    1 sap vanilya

    krema için
    1/2 litre süt
    2 yumurta sarısı
    2 çorba kasıgı mısır nisastası
    1 tatlı kasıgı toz vanilya

    glasaj için
    1/2 su bardagı pismis kayısıların suyu veya kayısı konservesinin suyu
    3 çorba kasıgı kayısı reçeli


    [​IMG]

    Tarte Aux Abricots Hazırlanışı:
    Derin bu kaba unu koyun, içine küçük parçalar halinde kestiginiz tereyagını, toz sekeri, tuzu ve yumurta sarılarını ilave edin. Parmak uçlarınızla çalısarak kınlan bir hamur elde edin. Üstünü kapatarak 30 dakika kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın. Hamurunuz dinlenince çıkartın ve 20 cm. çapında bir tart kabının dibine incecik yayın. Hamurun kenarlarını kabın kenarlarına dogru yükseltin. Hamurun dibine, birkaç yere çatal batırın ve tekrar buzdolabına koyarak 15 dakika daha bekletin. Daha sonra hamurun üzerine 1 su bardagı kadar kuru fasulye dökerek önceden 190 derecede kızdırdıgınız fırında 15 dakika pisirin. Fırından çıkartın, fasulyeleri atın ve yine fırına koyarak 5 dakika daha pisirin. Fırından çıkarıp sogumaya bırakın. Fasulyeler hamurun kabarmaması içindir.
    Üstü için; taze kayısı kullanıyorsanız, kayısıları ikiye bölüp tencereye koyun. Üzerlerini geçmeyecek kadar su ilave edin, 4 çorba kasıgı sekeri ve sap vanilyayı koyup çok hafif ateste tahta bir kasıkla seker eriyinceye kadar hafifçe karıstırın. Daha sonra 15-20 dakika kayısılar yumusayıncaya kadar pisirip atesten alın,
    kendi suyunda sogumaya bırakın. Soguyunca kayısıları bir kevgirle çıkarıp bir tabaga alın, vanilyayı çıkarıp atın ve kayısıların suyunu glasaj için kullanmak üzere bir kenara bırakın.
    Konserve kayısı kullanıyorsanız; kayısı tanelerini süzerek çıkarın ve konservenin suyunu glasaj için saklayın. Krema için; 1/2 litre sütü kalan seker ve vanilyayla küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Sütünüz kaynamaya baslayınca, 2 çorba kasıgı mısır nisastasını bir parça su ile açın ve kaynayan süte karıstırarak ekleyin. Kremanız koyulasınca tencereyi atesten alın, içine 2 yumurta sarısını hızlıca karıstırarak ekleyin ve sogumaya bırakın. Kremanız biraz soguyunca, daha önce pisirdiginiz tartın üzerine dökün ve bir kasıkla yayın. Üzerine, pismis kayısıları veya konserve kayısıları düzgün olarak dizin. Glasaj için ayırdıgınız kayısı suyunu veya konserve suyunu kayısı reçeli ile bir tavaya koyun ve karıstırarak kaynatın. Hazırladıgınız glasajı bir kasıkla kayısıların üzerine gezdirin.
    Tartınızı ılık veya soguk olarak yanında çırpılmıs krem ile servis yapın.


    alıntı