Tarımda kullanılan hormonların zararları nelerdir

'Sosyal Konular' forumunda HazaN tarafından 16 Mart 2011 tarihinde açılan konu


  1. Hormonlu gıdaların zararları,
    Hormonun zararları nelerdir

    Hormonlu gıdaların zararları

    Sıklıkla tüketilen hormonlu gıdalar, vücuttaki hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına, şişmeye, yağlanmaya ve hücreleri zayıflatarak kanser yatkınlığını artırmaya neden olur.

    Hormonlu gıdaları nasıl anlarız?

    Hormon takviyesi özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor. Bu nedenle, artık her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri normal zamanlarında tüketmeye çalışmalıyız.

    Ayrıca meyve ve sebzeler bazı alışılmayan özellikleriyle de size hormon kullanılıp kullanılmadığını belli ederler.
    Bunlara dikkat edin:

    * Domates çekirdeksiz, içi çok sulu ve boş
    * Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz
    * Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz
    * Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert
    * Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara,
    * Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir.
     



  2. Cevap: Tarımda kullanılan hormonların zararları nelerdir

    Bir patlıcanı alın dolaba koyun iki gün sonra aldığınızdan iki kat büyük çıkarsa karşısınıza bilinki o sebze hormonlu
    zaten görünüşleride bi tuhaf oluyor