Tarçınlı Pekmezli Kurabiye Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Aderito tarafından 12 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Tarçınlı Pekmezli Kurabiye Tarifi harika


    [​IMG]


    Tarçınlı Pekmezli Kurabiyenin malzemesi;

    1/2 pk katı yağ 125 gr.
    1/2 su bardağı toz şeker (normal boyutlarda su bardağı)
    2 çay kaşığı zencefil
    1/2 çay kaşığı karanfil (dövülmüş, toz halinde)
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 yumurta
    1/2 su bardağı pekmez
    bir fiske karabiber
    bir fiske deniz tuzu
    1/4 çay kaşığı kabartma tozu
    1/2 çay kaşığı karbonat
    alabildiğince un (yaklaşık 3 su bardağı)

    Tarçınlı Pekmezli Kurabiye yapılışı;
    derin bir kapta yağ ile şekeri iyice karıştırın.
    zencefil, tarçın, karanfil, karabiber, tuzu ekleyin. iyice karıştırın.
    1 yumurtayı ayrı bir kasede kırın içine pekmezi ekleyin iyice karıştırın.
    yumurta pekmez karışımını, diğer karışıma karıştırarak ilave ederek mikser ile çırpın.
    kasenin üzerine eleğinizi koyun ununuzu ilave edin, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip eleyerek karışımın üzerine ilave edin.
    hepsini iyice karıştırın. Açılacak kıvamda bir hamur elde etmeniz lazım, un miktarı az ise, azar azar un ekleyin.
    orta sertlikte elde ettiğiniz hamuru iki eşit parçaya bölün streçle sarıp buz dolabında yarım saat kadar bekletin.
    Kurabiye kalıpları ile çok güzel şekiller oluyor.

    Eğer kurabiye kalıbınız varsa dinlenmiş olan hamuru parçalara ayırıp bir parmak kalınlığında açın kalıplarınız ile şekillendirin. Kalıpsız yapacaksanız ellerinizle parçalar alarak arzu ettiğiniz şekilde şekillendirin.
    Fırın tepsinize yağlı kağıt serin fırın tepsinize yerleştirin. Fırınınızın turbo ayarı varsa 8-10 dk 220 derecede çabucak pişirebilirsiniz. Yoksa fırınınızı alttan ısıtmaya ayarlayın sanırım 10-12 dk pişecektir. Pembeleşmeye başladığında fırını kapatın bir süre fırının sıcaklığında bekletin. Gevrek kıyır kıyır harika kurabiyeler elde edeceksiniz.

    Tarçınlı Pekmezli Kurabiye Tarifi ni yabancı bir siteden bulduk çevirisi yapıldı ve nefis oluyor denemenizi tavsiye ederiz
    Afiyet olsun.