tarçının faydaları!...

'Şifalı Bitkiler' forumunda ayla tarafından 4 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tarçın nedir? Faydaları nelerdir?
    Tarçın:Yemek ve tatlılarda bir baharat olarak kullanılmasına karşın, sağlığa birçok faydaları vardır.
    *Zengin kalsiyum,magnesyum,lif ve demir kaynağıdır.
    *Son yıllarda yapılan çalısmalarda kan şekerini düşürücü etkisi saptanmıştır.(özellikle 2.tip diabet hastalarında)
    *LDL kolestrolü düşürür,(günde yarım çay kaşığı alınması halinde)
    *Koli bakterilerinin vücuda yayılmasını önler,
    *Soğukalgınlığı,grip ve nezleye iyi gelir,(bal veya limonla alındıgında)
    *Mide rahatsızlıklarına iyi gelir,hazımı kolaylaştırır,kusmayı önleyici bir etkiye sahiptir.
    *Eklem yangısı (arthritis)ağrılarına iyi gelir.(yarım çay kaşığı tarçını bir yemek kaşığı balla karıştırarak her sabah kahvaltından önce veridiğinde bir hafta içinde ağrılarda önemli bir azalma,bir ay içinde de ağrısız yürüme)
    *Tarçının koklamak hafızayı canlandırıcı bir etki yapar.
    *Yiyeceklere eklendiği zaman,yiyeceklerin bozulmasını ve bakterilerinin büyümesini önleyen doğal bir gıda koruyucusudur.

    Yüksek karbonhidratlı bir yiyeceği tarçınla tatlandırdığımız zaman kandaki şeker seviyesini etkileyerek düşmesini sağlar.Araştırmalar 300 gr. sütlaça 6 gr. kadar tarçın eklendiğinde kandaki şekeri seviyesindeki yükselişin önemli ölçüde azaldığını tespit etmişlerdir.
     



  2. Cevap: tarçının faydaları!...

    Çok sevdiğim bir tatdır.Şimdi canım tarçınlı kurabiye veya bol tarçınlı bir tavuk göğsü çekti :(