Tandır Şiş Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Sitem tarafından 28 Ekim 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tandır Şiş Tarifi
    Tandır Şiş nasıl yapılır

    Tandır Şiş

    Iğdır şehrinin yöresel yemeğidir.

    [​IMG]

    Malzemele r:
    • 500 gr kemiksiz et,
    • 6 adet domates,
    • 6 adet sivribiber,
    • Tuz


    Yapılışı: Et kuşbaşından büyük olacak şekilde doğranır. 2 metre uzunluğunda ucu çengelli bir şişe dizilir. Diğer yandan domatesler ve biberler bütün halinde diğer şişlere dizilir. Şişler tandıra sarkıtılır. Piştikten sonra geniş bir tabağa domatesler ve biberler doğranıp yerleştirilir. Tabağın bir kenarına etler de yerleştirilerek servis yapılır. (Genelde ayranla ikram edilir.)