Talçata

'Damak Keyfi' forumunda eftelya tarafından 19 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. Malzemeler

    2 büyük patlıcan,
    Yarım kilo etli çarliston biber,
    3 büyük domates,
    4-5 diş sarmısak,
    Tuz,
    Kırmızı toz biber,
    Zeytinyağı veya tereyağ
    Yapılışı: Biber, domates ve patlıcanlar közlenerek pişirilir ve geniş bir kapta, kuşbaşı doğrandıktan sonra havan tokmağı ile dövülerek iyice ezilir. İçine ezilmiş sarmısak ve tuz konur. Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirilir ve karıştırılarak soğuk veya sıcak servis yapılır.

    [​IMG]
     



  2. Cevap: Talçata

    Eftelya hayırdır diyet mi yapıyorsun :)))))
     



  3. Cevap: Talçata

    Yöresel bir yemek mi? Paylaşımın için teşekürler......