Talaş Böreği, Talaş Böreği Tarifi

'Damak Keyfi' forumunda Wish tarafından 21 Ocak 2011 tarihinde açılan konu


  1. Talaş Böreği Nasıl Yapılır
    Talaş Böreği Oktay Usta
    Resimli Talaş Böreği Yapılışı


    [​IMG]

    Malzemeler :

    * 12 adet milföy hamuru
    * 200 gr.kuzu eti
    * 2 soğan
    * 1 kase bezelye
    * 1 tutam maydonoz
    * taze kekik
    * 1 yumurta
    * tuz,karabiber
    * sıvıyağ

    Üzeri için:

    * susam
    * çörek otu

    Hazırlanışı :

    İlk olarak kuzu etini kuş başından daha minik kıyın. Daha sonra sıvıyağda sotelenmeye alın. Üzerine soğanı ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Sonrasında üzerine bezelye ve doğranmuış maydanozu ekleyin. Tuzunu ve baharatını ayarladıktan sonra ocaktan alın.İç harç hazırlanınca bu iç harcı milföylere paylaştırın. Ve milföyleri zarf gibi kapatın. Börekleri yağlanmış tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam ve çörek otu serptikten sonra fırına vermeden önce bir süre bekletin. Daha sonra 170 derecelik çıtır çıtır olana kadar pişirin. Talaş böreği lezzetinde pratik bir börek...