Tahta Kaşık Tehlike Saçıyor

'Güncel Bilgiler' forumunda EyLüL tarafından 25 Kasım 2011 tarihinde açılan konu


  1. Tahta kaşık tehlikelimi?
    Tahta kaşık tehlike mi saçıyor?

    Genelde ev hanımlarının Yemek pişirirken sapının ısınmaması, hafif olması ve tencereyi çizmemesi nedeniyle sıkça tercih ettiği tahta kaşıklar, temizliği ve kullanım ömrü doğru ayarlanmadığında kansere bile yol açabiliyor.
    Tahta Kaşıklar sağlığımızı nasıl tehdit ediyor haberimizde bu konuda bilgi alabilirisiniz..

    Tahta kaşık çatlayınca tehlike artıyor
    Tahta kaşıklar kullanıldıkça üzerindeki cila akıyor ve kaşık da çatlama ortaya çıkıyor. Çatlayan kaşığın bu bölgelerine bakteriler yerleşiyor ve bu bakteriler yemek hazırlarken yemeğe geçebiliyor. Yine bu kaşıkları deterjanla yıkarken çatlak yerlerinde deterjan kalıyor ve bu deterjanlar vücutta zehirlenme yapabiliyor. Cilalı kaşıklar ayrıca kullanılırken zamanla ısının da etkisiyle üzerindeki cilalar akıyor ve bu cilalar vücut için toksik etki oluşturabiliyor ve kansere neden olabiliyor.

    [​IMG]

    Cilasız tahta kaşık daha sağlıklı
    Tahta kaşık satın alırken boyasız ve cilasız tahta kaşık almak daha sağlıklıdır. Kullanılan tahta kaşıkların çatladığı veya kırıldığı görüldüğü an yenisi ile değiştirmek gerekir. Bununla beraber metal kaşıkların da renk değişimi, matlaşma ya da çizilme olduğu zaman vücutta zehirlenmeye yol açacağı unutulmamalıdır.