Tahinli Yulaflı Mafin Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 11 Aralık 2012 tarihinde açılan konu


  1. Tahinli Yulaflı Mafin Tarifi


    Tahinli Yulaflı Mafin

    Malzemeler

    - 3 adet yumurta
    - 1 su bardağı toz şeker
    - 3/4 su bardağı bal
    - 1 su bardağı yoğurt
    - 1/2 su bardağı sıvıyağ
    - 1 su bardağı yulaf unu
    - 2 su bardağı normal un
    - 2,5 çay kaşığı tarçın
    - 1/2 çay kaşığı hindistan cevizi
    - 2 çay kaşığı vanilya
    - 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
    - 2 çay kaşığı karbonat
    - 1 su bardağı ceviz (irice çekilmiş)
    - 1/2 su bardağı kuru üzüm

    [​IMG]

    Yapılışı

    Ön hazırlık olarak cevizleri ve üzümleri hazırlayın. Üzümleri ayıkladıktan sonra şişmeleri için sıcak suda bir müddet bekletin, daha sonra kurulayarak una bulayın.

    Derin bir kapta un karışımı için verilen tüm malzemeyi karıştırın.Bir başka derin kapta sıvı malzemelerin tümünü bir anda mikserle karıştırın. İlk püf noktası bu, normal kek yaparken olduğu gibi önce şekerle yumurtalar çırpılıp sonra diğer malzemeler tek tek eklenmiyor, tümü birlikte çırpılıyor. Kesinlikle çok fazla çırpmayın, ikinci püf noktası da bu.Kuru malzemeyi sıvı malzemeye ekleyerek tümü özleşene dek karıştırın. Daha sonra ceviz ve üzümü ekleyin.

    Yağlanmış muffin kalıbınıza üstten çok az bir boşluk kalacak şekilde kaşıkla karışımı boşaltın. Benim kullandığım kalıpla bu ölçülerden 14 adet muffin çıktı.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sadece 20 dk pişirin. Muffinler normal kek süresinin yarısında pişiyorlar, fırından çok fazla uzaklaşmayın O arada güzel bir çay demleyin, ya da kahvenizi hazırlayın. Yağmurlu, belki de karlı soğuk bir gün için harika bir eşlikçi olacaklar...