Tahinli Kek

'Damak Keyfi' forumunda Pardus tarafından 21 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]
    Malzemeler:

    4 yumurta
    2,5 su bardağı şeker
    200 ml. krema
    1 su bardağı eritilmiş tereyağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya (ben çubuk vanilya kullanıyorum)
    1/2 su bardağı tahin
    2 su bardağı un (yumurtanızın büyüklüğüne göre unu biraz azaltıp çoğaltabilirsiniz.)

    Üstü için:

    1/2 su bardağı tahin
    1/2 su bardağı su
    3 yemek kaşığı pudra şekeri

    Hazırlanışı:

    1- Yumurtaları ve şekeri güzelce çırpıyoruz. Önce krema ve eritilmiş soğumuş yağı ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Tahini de ekleyip karıştırıyoruz.
    2- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Un fazla veya az gelebilir. Hamur yoğun bir hamur olmalı. Buna dikkat edin. Yağlanmış kek kalıbına dökün.
    3- Önceden ısıtılmış 170 derece fırına koyuyoruz. Kürdan testi yapıp pişinceye kadar fırında tutuyoruz.
    4- Tahin, su ve pudra şekerini karıştırın. Fırından çıkmış kekin üstüne karışımı dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.



    Kaynak:Miss gibi haber7
     



  2. Cevap: Tahinli Kek

    Tahini çok severim ama hiç tahinli kek yemedim:f40: Artık yaparsın biz de yeriz dimi örtmenim?;)
     



  3. Cevap: Tahinli Kek

    Tadını bilemem ama görüntü olmamış:f20: Serviste daha fazla özen göstermeliydin Pardus :))
     



  4. Cevap: Tahinli Kek

    Evet görüntü bozmuş :(
    Daha öncede hiç tadına bakmadım..Artık yaparsın bizde yeriz :f196:
     



  5. Cevap: Tahinli Kek

    İlla ki görüntü..Tadı güzel olsun da ne farkeder yavv...:)))