Tahinli Fındık Sarma

'Damak Keyfi' forumunda YAREN tarafından 5 Ocak 2009 tarihinde açılan konu


  1. Tahinli Fındık Sarma

    [​IMG]

    Malzemeler:
    - 3 adet yufka,
    - 1.5 su bardağı tahin,
    - 1 su bardağı toz şeker,
    - 1 su bardağı dövülmüş fındık,
    - 1 tatlı kaşığı tarçın,
    - 1 yumurta sarısı,
    - 1/2 su bardağı pudra şekeri.

    Yapılışı:
    Çukur bir kapta tahin, şeker, tarçın ve dövülmüş fındığı iyice karıştırın. Bir yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız harcın 1/3'ünü yufkanın üzerine yayın. İkinci ve üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yuvarlak kısımdan başlayıp rulo yapın. Diğer yufkaları da rulo yapın. 5 cm. eninde verev olarak dilimlere kesin. Tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpin.

    Afiyet olsun.. ​