Tahin

'Damak Keyfi' forumunda Lider tarafından 18 Mart 2009 tarihinde açılan konu


  1. [​IMG]


    Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı yağ gibi bir hale gelmiş şeklidir.

    Tahinden yapılan tahin helvası hem çok besleyici hem de lezzetlidir. Tahin, çöven otu ve şekerden yapılır. Tahin ve pekmez 1:1 ölçekle karıştırılarak yapılan tahin pekmez karması ile tahinli peksimet ve kıvrım, Uşak kahvaltılarının vazgeçilmez tatlarındandır.

    İyi kalite susam tohumları sıra ile eleme, kabuklarının soyulması ve ayrılması işlemlerinden sonra yıkanarak 150 - 200 ºC 'de 2 ile 3 saat arasında kavrulur. Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir. Ardından ezilmek suretiyle hiçbir katkı ve koruyucu madde içermeksizin, tahin elde edilir.

    Tahin kahvaltılarda, unlu mamüllerde tüketildiği gibi içine bal veya pekmez karıştırılarak yüksek besin değerine sahip bir tatlı olarak da tüketilmektedir
     



  2. Cevap: Tahin

    Hayırdır noluyo anlamadım. Gece gece iştahımız açıkacak şimdi. :f106: Tahindi PEKMEZdi derken gece gece bize ziyafet mi vereceksiniz yoksa. :f106:

    Ben hiç tadına bakmadım ama bildiğim kadarıyla tahinle yoğurt karışımınında güzel olduğunu duymuştum.
     



  3. Cevap: Tahin

    tahin pekmez karışımında ayarlamayı çok iyi yapmak lazım.
    hatta mixer karıştırırsanız daha mükemmel olur:f40:
    Teşekkürler abi:f40:
     



  4. Cevap: Tahin

    Lider abim valla benimde canım çekti şimdi.Resme bakarmısınız gelde ekmeğini banma:f106:Pekmez var da tahini nerden bulacaz şimdi;) :