Suyun Kültürel Ve Ekonomik Sürdürülebilirliği

'Güncel Bilgiler' forumunda Bella tarafından 4 Nisan 2012 tarihinde açılan konu


  1. Suyun Kültürel Ve Ekonomik Sürdürülebilirliği Nedir,




    Su ürünleri ve sürdürülebilir kalkınma,






    Su ürünleri ve sürdürülebilir kalkınma

    Türkiye`de balıkçılık yönetimi politikalarının AB yönetim politikaları ile uyumu sağlanmaktadır. AB`de balıkçılık ‘Ortak balıkçılık politikası’ aracılığı ile düzenlenmektedir. Bu politika diğer hedeflerin yanı sıra balıkçılık kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir işletimi amacını taşımaktadır. Av teknolojisindeki gelişmelerin de etkileriyle uzun yıllar boyunca artan filo kapasitesi ve av çabasının yol açtığı aşırı avcılık birçok önemli ticari balık türü stoklarında azalmaya yol açmıştır.
    B alıkçılıkta sürdürülebilirlik için hedef türlerin yanında aynı ekosisteme ait hedef türlerle bağlantılı veya bunlara bağımlı olan türleri de korumaya dönük yönetim önlemleri alınmalıdır.
    Sonuç olarak su ürünlerinde sürdürülebilirliği sağlamak için;
    -Profesyonel avcılık faaliyetlerinin devamlılığını sağlarken balık stoklarının korunmasını da sağlamak
    -Avcılıkla uğraşanların sürdürülebilir koşullar altında iş ve gelir güvencelerinin sağlanması
    -Kaliteli ve gıda güvencesi olan avcılığın oluşturulması
    - Su ürünleri stoklarını korumak ve su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak
    -Kültür balıkçılığında çevreyi gözeten anlayışla kıyıdan uzakta kafes balık yetiştiriciliğini desteklemek
    -Popülasyonu azalmış olan türlerin artması için yavru balık üretimini teşvik etmek gibi önlemler alınabilir.