Suvlaki Şiş Kebap Tarifi Resimli

'Damak Keyfi' forumunda Meryem tarafından 17 Aralık 2011 tarihinde açılan konu


  1. Suvlaki Şiş Kebap Tarifi Resimli
    Suvlaki Şiş Kebap Tarifi



    Suvlaki Şiş Kebap Tarifi Resimli


    Malzemeler

    • 8 mantar
    • 8 ince limon dilimi
    • 1 kg şişlik kuşbaşı koyun eti
    • 2 adet dilimlenmiş soğan
    • Karabiber
    • 8 defne yaprağı
    • 1 çay kaşığı taze kekik
    • Tuz
    • Sıkılmış 1 limon
    • Taze çekilmiş biber
    • 2 küçük bardak kırmızı şarap
    • 1 bardak zeytinyağ
    • 2 baş sarmısak (ezilmiş)
    • 2 baş sarmısak (ince kıyılmış)
    • 1 orta boy soğan (ince ince doğranmış)
    • 1 çay kaşığı kekik


    Yapılışı

    İnce ince doğranmış soğan, ezilmiş sarmısakları kırmızı şarap, limon, kekik ve karabiber ile birlikte bir tencereye koyun. Kuşbaşı etleri marine edilmek üzere bu sosa yatırın Buzdolabında en az bir saat sosun içinde kalan eti daha sonra çıkarın.

    Etleri mantar, limon dilimleri, defne yaprakları ve mantarlarla birlikte şişe geçirin Şişi zeytin yağına bulayın ve çevirerek tercihen kömür ateşinde, evdeyseniz ızgarada pişirin Tuz ve karabiber eklemeyi de unutmayınServis yaparken kekik, sarmısak ve zeytinyağ karışımıyla birlikte sunabilirsiniz.Afiyet olsun.


    [​IMG]