Sütlü Yumuşak Poğaça

'Damak Keyfi' forumunda EyLüL tarafından 20 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Yumuşak Poğaça Tarifi



    Resimli Sütlü Yumuşak Poğaça

    Malzemeler

    1 çay br. sıvı yağ

    1 su br. süt

    1 paket yaş maya

    Aldığı kadar un

    1 çorba kş. sıvıyağ

    1 yumurta sarısı

    Çörek Otu yada susam

    İçin için de peynir

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Derin bir kabın içerisine maya,tuz,sıvı yağ ve ılık sütü ekleyip kıvamı tutturana kadar un ekleyip yoğuralım.Ardından hamurumuzu 15-20 dakika dinlendirelim.Hamur dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir ilave edip kapatalım.Son olarak yağlı tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine önce yumurta sarısı sonra da çörek otu yada susam serpin ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.