Sütlü Yufka Böreği

'Damak Keyfi' forumunda zamaneanne tarafından 17 Haziran 2012 tarihinde açılan konu


  1. Sütlü Yufka Böreği



    Sütlü Yufka Böreği Tarifi



    [​IMG]

    MALZEMELER

    1 paket yufka
    1 litre süt
    2-3 yemek kaşığı tereyağ ( 50 gr )
    250 gr beyaz peynir
    Bir demet maydanoz
    1 adet yumurta sarısı
    2 tatlı kaşığı çöreotu

    HAZIRLANIŞI

    Süt, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tuzu bir kapta güzelce karıştırın.
    Yağlanmış fırın tepsisine bir kat yufka yayın, parçalayarak da koyabilirsiniz. Üzerine sütlü harçtan sürün. Yarım yufkayı daha serin. Tekrar sütlü harçtan yayın.
    Ayrı bir kapta karıştırılmış maydanoz ve peynir karışımından serpin. Kalan diğer yarım yufkayı da yayıp sütlü harçtan ilave edin. Üzerine bir yufka daha ve sütlü harç yayın. Bıçakla dilimlere ayırın. Çörekotu serpin. Dilerseniz susam da serpebilirsiniz. 180 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkınca biraz dinlendirip servis yapın. Afiyet mutluluk olsun:)